Starea de dragoste

Starea de dragoste

Cunoașteți acel entuziasm, starea de dragoste ce te cuprinde când te aștepți mai puțin? Cu siguranță! Fiecara dintre noi a trăit măcar o dată în viață acest sentiment. Când eşti îndrăgostit/ă parcă totul e roz, fluturii din stomac îți dau un sentiment special. Eşti atât de copleşit/ă de sentimente, încât faci unele lucruri pe care n-ai mai făcut înainte, de exemplu arzi mâncarea. 🙂

Atunci când suntem îndrăgostiți creierul nostru este “atacat” de hormoni care ne dă o senzație puternică, rezultând starea de dragoste. Uneori nu putem explica acest sentiment, pentru că este o stare foarte complexă, a trăi feeling-ul acela este cu totul altceva. Când simți că nu poți sta nici măcar o oră fără prezența celuilalt, când trece o zi şi nu vă întâlniți, simți o lipsă uriaşă.

De multe ori zicem că dragostea e trecătoare, poate am simțit şi noi. Această afirmație este în strânsă legătură cu ceea ce demonstrează studiile, care arată că hormonii care cauzeaz aceste emoţii puternice trec după un an sau două. Care ar fi concluzia? Dragostea e frumoasă, dar e cea frumoasă când se transformă în iubire.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s