O prietenie adevărată

Friends

Omul a fost făcut să trăiască în comunitate. Noi, ca oameni, nu putem să trăim singuri, izolanți de ce ne înconjoară. Așa este firea umană. Dacă am fi nevoiți să trăim singuri, fără persoane pe care să le vedem în jurul nostru în cel mai bun caz am înnebuni. Pe lângă asta, cu toții avem nevoie de un prieten adevărat.

Poate mulți aveți frați. Dar nu toți au. Și nu este scris că frații îți vor rămâne alături pe viață. Toți trebuie să avem un prieten adevărat. Un prieten care după cum spune și proverbul “Prietenul la nevoie se cunoaște” să ne ajute în momentele în care ne simțim neajutorați. Să ne fie alături la bine, dar în special în zilele mai puțin bune. Cu toții merităm o astfel de persoană care să râdă alături de noi, să ne îndrume când nu știm spre ce să ne îndreptăm, să ne sfătuiască, pe scurt să țină la noi ca la un frate. De aici probabil s-a format și expresia “Fratele meu dintr-o altă mamă”.

Pe lângă toate aceste trebuie să fiți foarte atenți și să faceți diferență între o persoană profitoare care vă este alături doar în clipele bune și o persoană care într-adevăr poate fi numită prieten adevărat și care v-ar rămâne alături chiar de ar fi să pierdeți tot.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s