Întărirea legăturii dintre părinți și copil înaintea nașterii

Jeanne e din SUA și va naște un copil la sfârșitul lunii decembrie. În luna august ea împreună cu soțul ei au plecat pe insulele Hawaii într-un “babymoon”. Înainte de a începe să faci cercetări pe Google îți spun că un “babymoon” e o combinație între ”honeymoon” și ”baby”, și înseamnă o călătorie romantică înaintea nașterii unui copil. În timpul acestui “babymoon” Jeanne a primit un masaj special destinat femeilor gravide și a fost îndemnată să-și maseze regulat burtica pentru a dezvolta o relație strânsă cu bebelușul ei încă nenăscut. Ea a continuat masajul, și după scurt timp a afirmat că cel mic răspundea de obicei la masaj cu lovituri din picioare și mișcări vioaie.

legatura cu copilul nenascut inca

Într-adevăr specialiștii au descoperit că mama și chiar și tatăl pot începe să dezvolte o relație afectivă strânsă cu copilul lor cu mult înainte ca acesta să se nască. Și stai liniștită că nu trebuie să mergi până în insulele Hawaii pentru a face acest lucru.

Un mod foarte distractiv de a stabili o legătură cu cel mic este ca părinții să-i cânte celui mic. Cântați-i cu voce plăcută un cântec de leagăn și veți observa după naștere că se va liniști și va fi atent ori de câte ori va auzi acest cântec. De asemenea, puteți să-i citiți povești în fiecare seară pentru a-l liniști și pentru a-l face să se se obișnuiască cu vocea voastră.

Stabilirea unei legături sănătoase cu copilul încă nenăscut îi va transmite senzația că lumea este un loc sigur și va contribui la dezvoltarea unei personalități puternice, cu un autorespect sănătos.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s