Codul bunelor maniere

Bunele maniere

Omul nu trăiește singur, izolat, el a devenit om atunci când, pentru a exista, a fost nevoit să intre în relații cu alții. El comunică cu semenii săi, își confruntă cu ei ideile, se dezvoltă împreună cu alții, într-un cuvânt: trăiește într-o colectivitate socială căreia nu-i este indiferent modul de comportare al fiecărui individ în parte.

Deci, singura lui posibilitate de conviețuire în societate este condiționată de respectarea normelor și principiilor etice și morale care guvernează respectiva societate. A respecta aceste norme înseamnă, practic,  a răspunde așteptărilor și cerințelor colectivității în care trăiește. Însă, și acestea trebuie dezvoltate și îmbogățite prin educație, învățătură, permanentă instruire.

Astăzi, rețeta succesului poate fi dată de integrarea cât mai rapidă în lumea reală, lume în care se dă din ce în ce mai mult importanță aparențelor. Dar chiar și în această lume, bunele maniere reprezintă o adevărată carte de vizită. Codul bunelor maniere reprezintă, de fapt, arta de a trăi frumos în toate împrejurimile vieții.

Orice om ar trebui să lase în urma lui ceva deosebit pentru a nu fi uitat. Dar dacă nu ne stă în putință, să lăsăm măcar amintirea frumoasă a celui care a fost un “Domn” sau a cele care a fost o “adevărată Doamnă”!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s